Nå kutter Kellogg's saltet

Frokostblandingen blir sunnere.

Norske myndigheter anbefaler at maksinntaket av salt bør ligge under 5 gram om dagen. Det tilsvarer en knapp teskje. Barn bør innta enda mindre. Foto: Colourbox
Norske myndigheter anbefaler at maksinntaket av salt bør ligge under 5 gram om dagen. Det tilsvarer en knapp teskje. Barn bør innta enda mindre. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn, og særlig yngre nordmenn, spiser for mye salt.

Norske helsemyndigheter har i likhet med helsemyndighetene i en rekke europeiske land gått ut mot vårt høye saltinntak, og de har rådet matvareindustrien til å senke saltinnholdet i sine produkter.

Foreldre ikke klar over hvor mye salt barna får i seg

Kellogg's er blant produsentene som har tatt rådet på alvor. De senker nå saltinnholdet i flere av sine frokostblandinger:

Styr unna saltbombene

Fra rundt 1. juni vil enkelte av produktene du kjøper i butikken ha redusert saltmengde:

Ikke første gang

Kellogg's nordiske ernæringssjef Christina Flänsgård sier til DinSide.no at Kellogg's gjennom 13 år har hatt et program der målet har vært å gjøre produktene sunnere.

Det er altså ikke første gang at saltmengden i frokostblandingene reduseres.

- Men vi har gjort dette gradvis, slik overgangen for forbrukerne har vært umerkelig. Det er jo viktig at de fortsatt synes produktene smaker godt.

Norske myndigheter anbefaler at maksinntaket av salt bør ligge under 5 gram om dagen. Det tilsvarer en knapp teskje. Barn bør innta enda mindre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.