Nå kutter Nordea rentene

Justerer rentene på boliglån.

Nordea kutter renten på boliglån. Foto: Nordea
Nordea kutter renten på boliglån. Foto: Nordea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi justerer renten på boliglån ned 0,50 prosentpoeng og 0,50 prosentpoeng for innskudd på sparekonti. Bakgrunnen for rentereduksjonen er utviklingen i og forventningene til pengemarkedsrentene, melder Nordea i en fersk pressemelding

Våre retningslinjer for boliglån er uendret, og vi innvilger fortsatt nye lån. Hovedkriteriene er som tidligere krav til betjeningsevne og sikkerhet.

- Utviklingen i pengemarkedsrentene er gledelig. Nordea har på tross av urolighetene i markedet fortsatt å gi nye boliglån og refinansiering. Det er viktig for oss å kunne være tilstede for kundene i urolige tider. Ved å være raske med å følge opp signalene i pengemarkedet ønsker vi å bidra til at boliglånskundenes rentekostnader går ned og at terskelen for å kunne komme inn på boligmarkedet blir noe lavere, sier konserndirektør og leder for bankvirksomheten i Norge, Anne Stärk-Johansen.

Før rentenedgangen lå Nordea allerede godt an i rentekonkurransen, og de tar imot nye kunder.

Etter endringen er nominell rente 6,70 prosent på et boliglån på to millioner kroner til Fordel Pluss-kunder innenfor 80 prosent av verdigrunnlaget. Fordel Pluss-kunder vil få 6,50 prosent rente på innskudd fra kr 500.000 på Kapitalkonto.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer