Nå kutter Nordea rentene

Justerer rentene på boliglån.

Nordea kutter renten på boliglån. Foto: Nordea
Nordea kutter renten på boliglån. Foto: Nordea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi justerer renten på boliglån ned 0,50 prosentpoeng og 0,50 prosentpoeng for innskudd på sparekonti. Bakgrunnen for rentereduksjonen er utviklingen i og forventningene til pengemarkedsrentene, melder Nordea i en fersk pressemelding

Våre retningslinjer for boliglån er uendret, og vi innvilger fortsatt nye lån. Hovedkriteriene er som tidligere krav til betjeningsevne og sikkerhet.

- Utviklingen i pengemarkedsrentene er gledelig. Nordea har på tross av urolighetene i markedet fortsatt å gi nye boliglån og refinansiering. Det er viktig for oss å kunne være tilstede for kundene i urolige tider. Ved å være raske med å følge opp signalene i pengemarkedet ønsker vi å bidra til at boliglånskundenes rentekostnader går ned og at terskelen for å kunne komme inn på boligmarkedet blir noe lavere, sier konserndirektør og leder for bankvirksomheten i Norge, Anne Stärk-Johansen.

Før rentenedgangen lå Nordea allerede godt an i rentekonkurransen, og de tar imot nye kunder.

Etter endringen er nominell rente 6,70 prosent på et boliglån på to millioner kroner til Fordel Pluss-kunder innenfor 80 prosent av verdigrunnlaget. Fordel Pluss-kunder vil få 6,50 prosent rente på innskudd fra kr 500.000 på Kapitalkonto.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.