Nå lurer de deg igjen

Forbrukerombudet truer firmaet Joha Consult med kjempebot etter nok en episode med tvilsomt telefonsalg.

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Joha Consult, som står bak firmaet Green and Clean, har sendt vaskemidler til forbrukere som slettes ikke har bestilt disse produktene. Grunnen er at forbrukerne er ufrivillig registrert som kunder i selskapet.

Kundene har blitt oppringt av selskapet, og fått tilbud om et testprodukt. Det selskapet ikke skal ha opplyst om er at bedriften har registrert disse forbrukerne som abonnenter.

Dette har fått Forbrukerombudet til å se rødt, og nå har de fattet et såkalt forbudsvedtak mot bedriften. Det betyr at dersom Joha Consult fortsetter den ulovlige markedsføringspraksisen vil de bli ilagt en bot på hele 500.000 kroner.

SE OGSÅ: Hør lydklippet der selgeren lurer kunden

Ikke første gang

Dette er ikke første gang Joha Consult, kommer i konflikt med forbrukermyndighetene. For seks år siden sendte selskapet ut tilsvarende produkter til uvitende forbrukere.

Den gang måtte selskapet punge ut 400.000 kroner etter at saken ble behandlet i både Markedsrådet og Tingretten.

- Jeg er overrasket over at Joha Consult ikke ser ut til å ha lært noe av historien. Det er skuffende å måtte fatte forbudsvedtak mot denne virksomheten igjen, men det fremstår som nødvendig for at forbrukere skal slippe å motta varer de ikke har bestilt, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer