Nå må du drikke mer

Når det er så varmt som nå, er det ekstra viktig å drikke nok vann. Men hvor mye er egentlig nok?

For å unngå at sommervarmen tar knekken på deg er det viktig å drikke nok. Foto: colourbox.com
For å unngå at sommervarmen tar knekken på deg er det viktig å drikke nok. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ute steker sola, og inne er det gjerne like varmt. Når det er varmt svetter vi mer, og da er det viktig at denne væsken blir erstattet igjen.

Les også: Drikk vann i varmen

Når vi trenger vann blir vi vanligvis tørste, slik at vi automatisk får dekket kroppens behov for væske. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at normal tørste ikke alltid er nok til å få dekket væskebehovet hos enkelte personer, som små barn og eldre mennesker.

I tillegg skal man faktisk drikke før tørsten kommer, da tørste er et tegn på at væskebalansen allerede er i ulage.

Testen som viser om du drikker nok

Det finnes en enkel test som viser om du drikker nok. Hvis urinen din er mørk er sjansen stor for at du drikker for lite. Urinen er nemlig lys og gjennomskinnelig i fargen når du drikker nok – bortsett fra om morgenen, da den ofte er mørk.

Kroppen vår trenger rundt to og en halv liter væske hver dag. Vi får omtrent én liter gjennom maten, så da gjenstår halvannen liter som vi bør få gjennom væske. Når vi svetter mye, på grunn av varme, fysisk aktivitet eller feber, trenger vi enda mer. Hvor mye vann du bør drikke avhenger altså blant annet av hvor aktiv du er og hvor varmt det er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer