Åpningstider Systembolaget i mai og juni

Nå må du passe på åpnings­tidene på Systembolaget

Systembolaget kan være åpent på norske fridager - men pass på de svenske helligdagene! «Vanlige dager» for oss kan bety stengte dører i Sverige.

STENGT PÅ SYSTEMBOLAGET? Snart kommer juni med de særsvenske høytidene og stengte dører. Kristi himmelfartsdag er det stengt på Systembolaget, som i Norge, mens de holder åpent i pinsa. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
STENGT PÅ SYSTEMBOLAGET? Snart kommer juni med de særsvenske høytidene og stengte dører. Kristi himmelfartsdag er det stengt på Systembolaget, som i Norge, mens de holder åpent i pinsa. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du blant dem som gjerne tar en tur innom Systembolaget dersom du er på svenskehandel? Da bør du holde tunga rett i munnen og sjekke åpningstidene på det svenske alkoholutsalget:

For selv om Systembolaget ofte kan ha åpent på det som er røde dager i Norge og det norske Vinmonopolet holder stengt, har svenskene sine egne røde dager, når altså Systembolaget holder stengt.

Stengt på Kristi himmelfartsdag

Og noen av disse svenske røde dagene kommer snart.

Men først: Skal du til Sverige nå på Kristi himmelfartsdag, holder også Systembolaget i Sverige stengt - som i Norge. Ønsker du å kjøpe med deg alkohol på svenskehandel da, må det bli folköl fra butikken.

Men den nært forestående Pinsa er det imidlertid åpent som vanlig, og Systembolaget holder også åpent 2. pinsedag.

Pass på nasjonaldagen og sankthans

Men snart kommer de særsvenske helligdagene som kan komme litt brått på for nordmenn, fordi dette er høytider vi kanskje ikke tenker på:

Sveriges nasjonaldag og Svenska flaggans dag er 6. juni - og da holder Systembolaget stengt. Det er imidlertid vanlige åpningstider dagen før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer