Betalingsutsettelsesordningen

Nå må tusenvis snart betale tilbake

De som har hatt betalingsutsettelse på skatter, avgifter og andre krav grunnet pandemien, må begynne å betale tilbake det de skylder fra 31. oktober. Det blir dyrt om avdragene som er satt opp ikke betales.

MILLIARDER SKAL KREVES INN: Totalt 10 566 virksomheter og personer har fått midlertidig utsatt betalinger av skatter, avgifter og andre krav, og gjenstående beløp er på drøyt 4,5 milliarder. Dette skal Skatteetaten nå kreve tilbakebetalt. Foto: NTB
MILLIARDER SKAL KREVES INN: Totalt 10 566 virksomheter og personer har fått midlertidig utsatt betalinger av skatter, avgifter og andre krav, og gjenstående beløp er på drøyt 4,5 milliarder. Dette skal Skatteetaten nå kreve tilbakebetalt. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med 30. juni var det ikke lenger mulig å søke om utsatt betaling av skatter, avgifter og en del andre krav som del av den midlertidige betalingsutsettelsesordningen under coronapandemien.

Nå må de som har fått betalingsutsettelse snart begynne å betale tilbake det de skylder. De som har fått slik utsettelse kan betale ned det utsatte beløpet over tolv avdrag i perioden 31. oktober 2021 til 30. september 2022, skriver Skatteetaten.

Første avdrag forfaller altså 31. oktober, og avdragsordningen innvilges automatisk.

Over 3000 personer med betalingsutsettelse

Det totalt 10 566 aktører som har fått betalingsutsettelse, og dette tallet omfatter både enkeltmannsforetak, aksjeselskap og andre virksomheter, samt personlige skyldnere. Tallene er dynamiske og endrer seg fra dag til dag.

Av enkeltpersoner har 914 fått utsatt betaling av forskuddsskatt og 2115 fått utsatt betaling av restskatt per 15. september 2021, ifølge tall fra Skatteetaten.

Det er altså flest betalingsutsettelser blant næringsdrivende, men også en del enkeltpersoner som må starte tilbakebetalingen om kort tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer