EU ville kutte reklamasjonsfristen til to år:

NÅ: Nordmenn får beholde fem års reklamasjonsfrist

EU ville redusere reklamasjonsfristen til to år, men nå er det bestemt at nordmenn får beholde fristen på fem år.

NORDMENN FÅR BEHOLDE REKLAMASJONSFRISTEN PÅ FEM ÅR: EU ville kutte rettighetene til å reklamere på produkter til to år, men nå er det bestemt at Norge får beholde reklamasjonsfristen vi allerede har, på fem år. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
NORDMENN FÅR BEHOLDE REKLAMASJONSFRISTEN PÅ FEM ÅR: EU ville kutte rettighetene til å reklamere på produkter til to år, men nå er det bestemt at Norge får beholde reklamasjonsfristen vi allerede har, på fem år. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske forbrukere får beholde fem års reklamasjonsfrist på varer. I flere år har norske myndigheter kjempet for at EU ikke skulle redusere denne fristen til to år, skriver Barne- og likestillingsdepartementet i en pressemelding i dag.

- Dette er en god nyhet for norske og europeiske forbrukere. Etter forhandlinger i årevis er det endelig oppnådd enighet i EU om nye regler for forbrukerkontrakter. Norske forbrukere skal fremdeles få ha fem års klagefrist på varer – enten de kjøpes i butikk eller på nett, sier forbrukerminister Kjell Ingolf Ropstad.

Landene får selv bestemme

EU-kommisjonen la i 2015 fram et forslag om å sette reklamasjonsfristen til to år for varer kjøpt på nettet. Seinere foreslo EU-parlamentet å gjøre reklamasjonsfristen to år uansett hvor varen er kjøpt.

Da Dinside i september 2017 spurte alle de største norske politiske partiene hva de mente om forslaget, svarte samtlige partier at de ikke ville godta forslaget fra EU.

EU-parlamentet og -Rådet har nå blitt enige om at landene selv skal få avgjøre hvor lang reklamasjonstid landene skal få ha, men den må være på minimum to år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer