Netthandel:

Nå: Posten varsler rimeligere fortolling av småpakker

Skal koste under hundrelappen.

RIMELIGE FORTOLLING: Det skal bli rimeligere å fortolle småpakker fra utlandet. Foto: Erik Johansen/NTB Scanpix
RIMELIGE FORTOLLING: Det skal bli rimeligere å fortolle småpakker fra utlandet. Foto: Erik Johansen/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen har varslet at 350-kronergrensen på netthandel fjernes, noe som vil skje 1. januar 2020. Nå varsler Posten Norge at de jobber med rimeligere fortolling av småpakker fra utlandet.

I dag koster det 158 kroner for tollbehandling av lavverdisendinger. Målet med Postens nye løsning er å redusere kostnaden til under hundrelappen, sier Posten i en pressemelding.

– Dette er en ny situasjon og vi vil jobbe for å unngå at det blir kaos. Vi har startet arbeidet med å forenkle prosessen for tollbehandling av slike småvarer og vil gå i dialog med Tollmyndighetene om dette. Det var viktig at politikerne ga oss et år til å forberede denne overgangen, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge, i pressemeldingen.

Ønsker å forenkle prosessen

Forrige uke skrev vi at Posten frykter kaos med hauger av uavhentede småpakker når grensen på 350 kroner forsvinner. Derfor har de startet arbeidet med å forenkle prosessen med tollbehandling av slike pakker og vil gå i dialog med Tollmyndighetene om dette.

I pressemeldingen sier Eckhoff at det er viktig at politikerne gav dem et år på forbereding av denne overgangen.

Ny løsning fra 2021

Dog spørs det hvor lenge den kommende løsningen til Posten vil vare. I 2021, året etter, kommer det en internasjonal standard fra EU som kan håndtere innkreving av moms direkte i nettbutikkene.

– Inntil da er det ikke realistisk at Norge på egen hånd skal kunne etablere en løsning med direkte moms-innkreving i alle verdens nettbutikker. Vi har likevel tro på at vi skal finne en god fortollingsløsning som tilfredsstiller kravene fra norske myndigheter, sier Eckhoff i pressemeldingen.

Selv om det er snakk om EU-regler vil den internasjonale standarden trolig også gjelde pakker fra Kina og USA, som mange nordmenn handler varer fra.

– Det er planen, kommenterer Postens pressesjef overfor Tek.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer