Nå ringer Microsoft-svindlerne fra 112, hvem kan stanse dem?

Operatørene, myndighetene og politiet klør seg i hodet, mens Microsoft saksøker.

RINGTE FRA 112: Slik så det ut på telefonen til Silje Holland da Microsoft-svindlerne brukte telefonnummeret 112.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
RINGTE FRA 112: Slik så det ut på telefonen til Silje Holland da Microsoft-svindlerne brukte telefonnummeret 112. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ille nok at de stjeler norske mobilnummer, men når de begynner å misbruke nødnummer, er det verre.

Nettopp det opplevde Silje Holland nylig. Mobilen hennes ringte, og på skjermen lyste telefonnummeret 112; nødnummeret til politiet. Men i den andre enden ventet noen helt andre.

- Det var Microsoft-svindlerne som ringte, forteller Holland til Dinside.

Som kjent er Norge midt i en ny bølge av Microsoft-svindel. Engelsktalende personer ringer deg og hevder de jobber for Microsoft, og vil ha full tilgang på PC-en og klekkelig betalt for å løse fiktive problemer.

- Volummessig varierer problemet mye. Fra noen titalls tusen anrop i uken, til hundretusener, forteller informasjonssjef Per Aril Meling i Telenor.

Nytt i år er at de ringer fra norske telefonnummer. Nummer som egentlig tilhører andre, men som svindlerne forfalsker for å få deg til å ta telefonen. Men hva gjør norske aktører for å stanse dette? Og er det egentlig noe de kan gjøre?

LES MER: Slik misbruker Microsoft-svindlerne nummeret til uskyldig nordmann

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer