Nå satser Danske Bank på gratis mobilbetaling

Synes du det er unødvendig å betale for overføre penger med mobilen? Da kan MobilePay være noe for deg.

HELT GRATIS: Du kan overføre beløp opp til 3.500 kroner per dag og 22.000 kroner per kalenderår med denne appen som du finner under navnet MobilePay Norge når du skal laste ned. Foto: DANSKE BANK
HELT GRATIS: Du kan overføre beløp opp til 3.500 kroner per dag og 22.000 kroner per kalenderår med denne appen som du finner under navnet MobilePay Norge når du skal laste ned. Foto: DANSKE BANK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danske Bank lanserer nå en mobil-app som lover at det skal bli mulig for deg å overføre penger med mobilen helt gratis.

Selv om Dinsides journalist i juni ikke var spesielt imponert over DNBs betalingsalternativ Vipps , har tjenesten allerede opparbeidet seg et stort antall brukere.

Nå tar altså Danske Bank opp kampen. Kan den nye appen bli større enn Vipps?

LES OGSÅ: Vennebetaling med mCash og Vipps kan bli rådyrt

FOR ALLE: Slik ser det ut når du åpner appen for første gang via iOS. Foto: SKJERMDUMP
FOR ALLE: Slik ser det ut når du åpner appen for første gang via iOS. Foto: SKJERMDUMP Vis mer


Også høye beløp er gratis

Mens Vipps frem til i dag har krevd én krone per overføring under 2.000 kroner, og én prosent av overføringer høyere enn dette, og mCash tidligere krevde dobbelt så mye: To prosent, fra første krone, tilbyr Danske Bank overføringene helt gratis. Det har nå blitt stort sett gratis å bruke mCASH for privatpersoner.

Ifølge Danske Bank er beløpet du kan overføre begrenset til kroner 3.500 per dag og 22.000 kroner per kalenderår. Mottak av penger er begrenset til kr 8.000 per kalenderår. Etter 17. september vil det bli mulig å øke beløpsgrensene betraktelig.

- Med MobilePay kan du foruten å overføre penger, også dele regninger og sende påminnelse om betaling. Pengene overføres direkte til din bankkonto, uten gebyrer og helt gratis, sier Trond F. Mellingsæter, Country Manager, i Danske Bank i en pressemelding.

Hvis du oppgir en lavere beløpsgrense på kortet du har tilknyttet ditt mobilnummer, vil det være denne grensen som gjelder.

Appen kommer også med en funksjon som gjør det mulig å sende en minnemelding til som skylder deg penger hvis pengene uteblir. Den du overfører penger til må også ha lastet ned appen.

Skal du laste den ned må du søke etter MobilePay Norge.

LES OGSÅ: Slik betaler du vennene dine raskt og enkelt fra mobilen

MobilePay

 • MobilePay er en app til privatpersoner.
 • Alle – uansett bank – kan laste ned og bruke MobilePay.
 • Alle brukere kan overføre og motta penger med MobilePay, uten at det koster noe.
 • For å bruke appen må du ha en smartphone og en egen konto i en norsk bank og et norsk betalingskort (Visa, MasterCard, Maestro og Visa Electron).
 • Du må være fylt 15 år for å bruke MobilePay.
 • Du kan kun ha én MobilePay-avtale per fødselsnummer.
 • Kilde: Danske Bank.

 • LES OGSÅ: Tror ikke mobilbetaling tar av i Norge før 2020

  Flere brukere enn kunder

  Arbeidet med appen startet i Danmark for to år siden. Mellingsæter sier til Dinside at banken i Danmark har mange flere brukere enn den har kunder.

  FORHÅPNINGSFULL: Trond Mellingsæter i Danske Bank håper banken vil nyte godt av den nye mobilbetalings-appen. Foto: DANSKE BANK
  FORHÅPNINGSFULL: Trond Mellingsæter i Danske Bank håper banken vil nyte godt av den nye mobilbetalings-appen. Foto: DANSKE BANK Vis mer


  - Vi ser at dette har blitt en kjempesuksess i Danmark, med 2.5 million brukere. At appen allerede er utviklet, gjorde det mye lettere for oss å komme i gang med samme prosess i Norge, understreker han.

  - Men hvorfor har dere valgt å gjøre tjenesten gratis? Er det for å tiltrekke dere flere kunder i Norge?

  - Ja, vi ønsker selvfølgelig det, og da er det viktig at dette er gratis. Vi mener dette er kampen for fremtidens betalingssystemer, og det er viktig å være tidlig ute, forklarer Mellingsæter.

  Danske Bank har foreløpig ikke satt seg noe mål for hvor mange brukere av appen de ønsker å oppnå, men vil se an hvor mange nedlastninger de vil få i løpet av de neste dagene.

  Dinside vil gjennomføre en test av appen innen kort tid.

  LES OGSÅ: Er mobilbetaling trygt nok?

  DNB fjernet kostandene

  Like før publiseringen av denne artikkelen, mottok Dinside en pressemelding fra DNB, hvor banken opplyser om at også de gjør sin betalings-app gratis. Det er altså flere som har fått med seg den nye mobilbetalings-appen til Danske Bank.

  - Nordmenn har tatt i mot Vipps med åpne armer, og etter bare et par måneder i markedet har vi langt over en halv million kunder. Sannsynligheten for at dem du ønsker å sende penger til, allerede har Vipps, er nå høy og stiger for hver dag som går, sier Trond Bentestuen, leder for personmarked i DNB i pressemeldingen.

  Nå blir Vipps gratis for hverdagsoverføringer, heter det videre.

  Gjennomsnittsbeløpet for en Vipps-overføring er 400 kroner. For overføringer over 5.000 kroner, vil gebyret være som før - én prosent av beløpet.

  LES OGSÅ: Ditt vanlige visakort er bra nok på nett

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer