Nå setter disse bankene ned renta

Flere banker følger rentenedsettelsen til Norges Bank.

BANKENE SETTER NED RENTENE: Rentenedsettelsene hos bankene har latt vente på seg etter siste rentemøte hvor Norges Bank satte ned styringsrenta. Men nå kommer de. Flere banker melder nå om at de setter ned rentene, alle med 0,15 prosentpoeng. Foto: COLOURBOX
BANKENE SETTER NED RENTENE: Rentenedsettelsene hos bankene har latt vente på seg etter siste rentemøte hvor Norges Bank satte ned styringsrenta. Men nå kommer de. Flere banker melder nå om at de setter ned rentene, alle med 0,15 prosentpoeng. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På årets første rentemøte 17. mars, kunngjorde Norges Bank at de har besluttet å sette ned styringsrenta med 0,25 prosentpoeng, til rekordlave 0,5 prosent. Renta har aldri vært lavere.

Det er ingen automatikk i at bankene følger rentenedsettelsene til Norges Bank, og det er ikke slik at bankene autoimatisk setter ned for eksemplel lånerentene med like mye som Norges Bank har satt ned styringsrenta, selv om bankene som oftest følger opp en nedsettelse av styringsrenta med å sette ned rentene på lån og sparing.

Noen ganger har vi opplevd at bankene har fulgt opp en nedsettelse av styringsrenta med å øyeblikkelige vedtak og utsendelse av melding om rentenedsettelser.

Disse bankene har satt ned rentene

Denne gangen har meldingene om rentenedsettelser fra bankene latt vente noe på seg - men de siste dagene har flere banker meldt om at de nå setter ned renta:

 • Danske Bank melder 23. mars om at de kutter boliglånsrentene med inntil 0.15 prosentpoeng. Den nye rentesatsen til unge Akademikerkunder er på 1.90 prosent nominell rente. Ny rente på Boliglån UNG blir 2,10 % mens vanlige boliglån over to millioner kroner får 2,45 %. Vanlige lån til Akademikerne vil etter endringen bli 1,99 % nom. Endringene trår i kraft fra 29. mars for nye lån og fra 6. juni for eksisterende kunder.
 • DNB melder 23. mars om at de kutter rentene på boliglån med inntil 0,15 prosentpoeng. DNBs beste rentetilbud blir på 1,90 prosentpoeng, som vil gjelde for unge som skal etablere seg for første gang (BLU Start). De nye prisene vil være gjeldende fra 29. mars for nye lån. For eksisterende kunder trer renteendringen i kraft 30. mai.
 • Nordea melder 29. mars om at de reduserer utlånsrentene med inntil 0,15 prosent. Beste veiledende pris blir 1,99 prosent. Nordea introduserer to nye priser for boliglån UNG. Renten for UNG Utdanning og UNG Premium blir 1,99 prosent. Samtidig senkes renten for eksisterende kunder med inntil 0,15 prosent. Nye rentesatser for innskudd og eksisterende lån gjelder fra 31. mai 2016. For nye lån gjelder nye renter fra torsdag 31. mars. Rentenedsettelsen på flytende rente, kommer kort tid etter at Nordea senket renten også på fastrente. Nordea tilbyr rentebinding i tre år for 1,95 prosent.
 • SpareBank 1 SR-Bank melder 30. mars om at de setter ned renten på boliglån med inntil 0,15 prosentpoeng: Etter renteendringen blir laveste veiledende pris fra SpareBank SR-Bank 2,10 % for nye førstehjemslån. De nye betingelsene vil for nye lån gjøres gjeldende fra mandag 4. april og fra 30. mai for eksisterende lån.
 • Her kan du sjekke hvor du får beste renter

  Dette er bankene som hittil har sendt ut meldinger om rentenedsettelser. Du kan selv sjekke hvor du får beste renter på både lån og innskudd, hos Finansportalen på nett. Dette er Forbrukerrådets tjeneste til forbrurere, og er dermed informasjon du kan stole på.

  Tjenesten kan også hjelpe deg til å enkelt bytte bank.

  Slik får du de beste rentene med én gang

  Som du kan se av opplysningene ovenfor, er det slik at rentenedsettelsene for virkning for nye kunder mye raskere enn for eksisterende kunder.

  Du kan likevel sikre deg de laveste rentene raskere enn det som er opplyst for eksisterende kunder, også i din egen bank.

  Du kan fremdeles prute med banken din, for å få lavere renter med én gang. Dersom du refinansierer lånet, eller gjør andre endringer på lånet, vil banken kunne endre lånerenten din med én gang - og du slipper altså å vente på at renteendringen for eksisterende kunder vil tre i kraft.

  Husk at du også kan føre opp fradrag for kostnader ved refinansiering, som fradrag i selvangivelsen. Dersom du har gjort dette i 2015, må du huske å føre det opp på årets selvangivelse - men dersom dette er aktuelt for deg nå, må du altså vente til neste år med å føre det opp som fradrag.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer