Bankene skal samarbeide om Vipps

Nå skal 106 banker samarbeide om Vipps

Vipps skal i løpet av året være tilgjengelig på langt flere steder enn vi har sett til nå.

VIPPS-SAMARBEID: Totalt 106 banker har gått sammen om Vipps, som har vært en DNB-løsning så langt. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
VIPPS-SAMARBEID: Totalt 106 banker har gått sammen om Vipps, som har vært en DNB-løsning så langt. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding varsler DNB, SpareBank 1-alliansen, Eika Alliansen, Sparebanken Møre og 15 selvstendige sparebanker, som også er deleiere i Frende Forsikring, at over 100 banker nå satser sammen på Vipps.

Det er DNB som alene har stått for mobilbetalingsløsningen fram til nå.

Vipps skal i løpet av året være tilgjengelig på langt flere steder enn vi har sett til nå, ifølge Rune Bjerke, konsernsjef i DNB og påtroppende styreleder i Vipps.

Netthandel og mobilbetaling i butikk er blant satsningsområdene.

Én løsning

Bankene har inngått en intensjonsavtale som innebærer at partene sammen skal videreutvikle Vipps som hele Norges mobile lommebok. Initiativtakerne representerer til sammen 106 norske banker.

- Mange kunder har gitt uttrykk for at de vil foretrekke én løsning – én sterk og tydelig leverandør. Derfor går norske banker sammen om å lage én felles mobil lommebok for alle norske bankkunder, sier Finn Haugan, konsernsjef i SpareBank 1 SMN på vegne av SpareBank 1-alliansen.

Inkludert i Vipps blir også betalingsløsninger som hittil har vært utviklet av de andre bankene i samarbeidet. SpareBank 1 overfører satsingen på mobilbetalingsløsningen mCASH som leverer i hovedsak de samme tjenestene som Vipps. Kundebasen i mCASH blir invitert med over til Vipps.

Avtalen forutsetter godkjenning fra norske tilsynsmyndigheter.

Dette skal Vipps satse på

Rune Garborg, som konstitueres som sjef for Vipps, sier under en pressekonkurranse om Vipps-satsningen at de vil at Vipps skal bli betalingsløsningen overalt.

Netthandel med Vipps, som ble lansert i Elkjøps nettbutikk i slutten av 2016, fungerer etter det Dinside erfarer, som et godt alternativ til andre betalingsmåter. Og ifølge Garborg ønsker de å rulle ut Vipps som betalingsform i alle norske nettbutikker i løpet av året.

Regningsbetaling med Vipps er et annet satsningsområde, og dagens løsning innebærer ifølge Garborg at du sveiper regningene, bekrefter - og regningen er betalt. Det skal sies at Dinside opplevde en del begrensninger ved tjenesten da vi testet den tidligere.

- Vi satser på at Kid-nummeret snart er historie, sier Garborg.

De vil også jobbe med å få på plass en løsning for butikkbetaling i løpet av første halvår.

- Målsetningen er at i slutten av året skal du klare deg med Vipps-betaling overalt, sier Garborg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer