Forsinket utbetaling fra Nav?

Nå skal arbeidsgiver sende info om lønna di digitalt

Gjør de det ikke i tide, kan det gå utover når du får pengene fra Nav på konto.

INGEN UTBETALING? Venter du på penger fra Nav? Det kan være jobben din sin feil at pengene er forsinket. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
INGEN UTBETALING? Venter du på penger fra Nav? Det kan være jobben din sin feil at pengene er forsinket. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med nyttår er det en del endringer for flere av Nav-brukerne, enten det gjelder satsen på stønaden eller regelendringer.

Én av disse endringene innebærer at arbeidsgiver nå må sende inntektsopplysninger til Nav digitalt, når en av de ansatte skal ha sykepenger, foreldrepenger, svangerskapspenger, pleiepenger, omsorgspenger eller opplæringspenger.

Får ikke Nav denne informasjonen i tide, kan det forsinke din utbetaling fra Nav.

- Nav kan ikke starte saksbehandlingen før de har mottatt den nye digitale inntektsmeldingen. Kommer den ikke i tide, stopper saksbehandlingen opp med risiko for at både den ansatte og arbeidsgiver ikke mottar utbetalinger fra NAV når de skal, skriver Navs ytelsesavdeling til Dinside.

For mange tilfeller

Men er dette noe Nav opplever ofte - at inntektsmeldingen ikke kommer innen fristen?

- Vi har ikke direkte tall på dette. Men ulike målinger og det samlede bildet viser at vi har for mange saker hvor inntektsmeldingen ikke er sendt og hvor saksbehandlingen derfor har stoppet opp. I dette ligger det en risiko for at ansatte og arbeidsgiver får sine utbetalinger senere enn forventet, sier Karin Bøhlerengen, prosjektleder for foreldrepengeprosjektet i Nav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer