Nå skal dødsmyggen bekjempes

Bill Gates er en av investorene bak en laser som skal ta knekken på malariamyggen.

Et effektivt laservåpen kan ta livet av milliarder av mygg på én natt.  Foto: colourbox.com
Et effektivt laservåpen kan ta livet av milliarder av mygg på én natt. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Wikipedia smitter sykdommen malaria om lag 500 millioner mennesker hvert år. Av disse dør mellom 1,5 og 2,7 millioner, hvorav 75 prosent er barn i Afrika.

For å unngå smitte har det beste tiltaket vært å beskytte seg mot malariamygg, og tiltak som vaksiner og myggnett er allerede vanlig.

Les også: Pass deg for smitten!

Men en gruppe forskere i Seattle har nå utviklet et våpen som skal være langt mer effektiv; med støtte til prosjektet fra Bill Gates, har de utviklet en håndholdt laserpistol som skal være spesialkonstruert for å ta livet av myggen, skriver The Wall Street Journal.

Bruker krigsekspert for å finne løsningen

Laseren har fått navnet “weapon of mosquito destruction” (WMD), og har blitt utformet av astrofysikeren Lowell Wood. Han har tidligere arbeidet med Strategic Defense Initiative (SDI), et prosjekt fra 1983 som gikk ut på benytte forsvarsmidler på bakken og i verdensrommet for å beskytte USA mot atomvåpen.

Les også: Livsfarlig mygg i Thailand

- Denne gangen forsøker vi å lage et krigsåpen som kan redde liv, forteller Dr. Jordin Kare, en av vitenskapsmennene bak prosjektet, som har doktorgrad i mygg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer