Ny «poseavgift»

Nå skal du betale for alle plastposer

Snart vil det ikke bare være i dagligvarebutikkene du betaler for handleposene.

50 ØRE: Uansett butikk du handler på, vil en plastpose snart koste deg minst 50 øre, som skal øremerkes til et eget miljøfond.
50 ØRE: Uansett butikk du handler på, vil en plastpose snart koste deg minst 50 øre, som skal øremerkes til et eget miljøfond. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste husker nok diskusjonene rundt poseavgiften i 2015, som først ble vedtatt innført fra og med 15. mars 2015. Slik ble det likevel ikke - blant annet fordi veldig mange høringssvar avdekket store problemer med poseavgiften slik den var utformet.

Med bakgrunn i at Norge skal innføre et EU-direktiv om reduksjon av plastposer, har Virke utarbeidet et forslag for å oppnå en nedgang i bruken av plastposer:

Butikkene skal ta betalt for plastposene, noe de fleste dagligvarebutikker allerede gjør, og litt av summen skal øremerkes til et eget miljøfond.

Regjeringen ved klima- og miljøminister Vidar Helgesen støtter ifølge Virke denne løsningen.

Og den gjelder slett ikke bare for plastposer i dagligvarebutikkene.

50 øre per pose

- Det er to sider ved dette forslaget. Myndigheten må følge opp EU-direktivet med en forskrift, og handelen følger opp med et eget miljøfond. Vi har nå blitt enige med myndighetene om at dette er en god løsning, forteller Jarle Hammerstad, leder for næringspolitikk i Virke til Dinside.

Og - dette skal gjelde alle plastposer som du får over disk, uansett om du er i en klesbutikk, en jernvarehandel eller en dagligvarebutikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer