Nå skal du få mer i lommeboken

Nordea spår at du blir rikere i år.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I årets første rapport om økonomiske utsikter fra Nordea, varsler storbanken at hvermansen stort sett vil få mye mer å rutte med i 2009.

- Norske husholdninger vil oppleve høy vekst i kjøpekraften i år. Selv om lønnsveksten ventes å falle til 3,5 prosent, vil lavere rente og lavere inflasjon bidra til at husholdningenes disponible realinntekt øker med 4-5 prosent, melder sjeføkonom Steinar Juel i Nordea.

GODE TIPS:

12 Bud til bedre økonomi

Halvert boliglånsrente

Om Nordea får rett, vil altså de fleste få mer penger på kontoen i år. Boliglånskunder med store lån, vil være blant de som først og fremst merker lysere tider for sin personlige økonomi.

- Endelig venter vi at Norges Bank i løpet av våren setter styringsrenten ned til om lag 2 prosent, melder Nordea.

Samtidig tror Nordea at pengemarkedsrenten vil komme ned på et mer normalt nivå, der gapet mellom denne og styringsrenten vil bli mindre. Og det er selvfølgelig gode nyheter for landets boliglånskunder.

- Resultatet blir at boligrenten mer enn halveres fra 3. kvartal i fjor til 2. kvartal i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer