Nå skal du få vin rett hjem

Vinmonopolet får konkurranse, og vinen er billig.

Nå skal du få vin rett hjem
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen har nå vedtatt å tillate privatimport av alkohol for privatpersoner. Dermed er det grønt lys for Knut Roar Wiig og vinleverandøren United Wineries - som åpner nettbutikk den 1. juli.

- Vi leverer allerede varer til Vinmonopolet, men nå kan privatpersoner bestille direkte fra vårt sortiment, sier Wiig til DinSide.

I første omgang vil Nettvin.com tilby et utvalg på omtrent 30 spanske viner som privatpersoner kan bestille direkte på nettet og få levert av Posten. Det er med andre ord ikke lenger nødvendig å gå via Vinmonopolet. Blant vinene på nettbutikkens liste finner du bestselgere som Marques de Monistrol og Lagunilla.

Så mye sparer du på å handle alkohol i Sverige

Billig i store kvanta

Det er ingen begrensninger på hvor mye vin du kan bestille fra nettbutikken fordi avgiftene til staten allerede er betalt. En flaske Marques de Monistrol Reserva Privada koster 99,90 kroner på Vinmonopolet, mens den vil koste 79,90 hos Nettvin.com. Men handler du her, må du påregne frakt og et fortollingsgebyr på rundt 100 kroner fra Posten. Dermed lønner det seg å kjøpe i store kvanta hvis du skal spare penger.- Nettbutikken passer godt for de som skal arrangere bryllup eller andre store fester. I tillegg er det jo fint for dem som bor langt unna et Vinmonopol-utsalg, sier Wiig, som forteller at fraktkostnaden er den samme, 130 kroner, for alle forsendelser mellom 1 og 36 kilo. Dermed lønner det seg å kjøpe i større kvanta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.