Nå skal du slippe å bli lurt

Denne dingsen skal ta knekken på feilprising.

Foto: PSI Systems
Foto: PSI Systems Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere ganger har DinSide tatt opp kampen mot mangelfull prismerking i butikkene. Bakgrunnen er at vi og våre lesere gang på gang har funnet eksempler på at dagligvarebutikkene feilpriser varene sine, eller rett og slett dropper å informere hva varene koster.

Markedsføringsloven sier klart og tydelig at samtlige varer i butikk skal prismerkes. Prisinformasjonen skal selvfølgelig stemme overens med summen du betaler i kassen.

Når prisene er feil, skylder butikkene ofte på at det er altfor mange priser som forandres veldig ofte, og at det er vanskelig å alltid oppdatere prisene til enhver tid.

LES OGSÅ: Prislappene er fulle av feil

Løsningen?

Nå har en rekke butikker begynt å snuse på muligheter for å merke prisene med digitale prislapper. Hylleetikettene skal oppdateres automatisk med den prisen som varen faktisk selges for i kassen.

Elektroniske hylleetiketter kalles Electronic Shelf Labels på fagspråket, og ble allerede introdusert for 25 år siden. Systemet ikke er veldig utbredt i Norge, men det finnes butikker som har implementert denne typen elektronisk prismerking.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer