Nå skal nettbanken varsle deg før budsjettet sprekker

Storebrand vil gjøre det enklere å ha kontroll på økonomien.

Neida, nettbanken skal ikke inndra kortet ditt. Men du får et varsel FØR du går på en budsjettsmell. Foto: Tuva Moflag
Neida, nettbanken skal ikke inndra kortet ditt. Men du får et varsel FØR du går på en budsjettsmell. Foto: Tuva Moflag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skandiabanken, DNB, Nordea og Storebrand er blant bankene som i løpet av det siste året utviklet verktøy som skal gjøre det enklere for deg å holde kontroll på ditt eget forbruk.

Det bør du benytte deg av.

God oversikt og styring av din personlige økonomi kan faktisk bli morsomt når banken tydelig viser deg hvor mye som går med til klær, restaurantbesøk og bolig.

– Det er et kappløp bankene imellom om å ha det beste planleggings- og budsjettverktøyet i nettbanken. Konkurranse fra de andre bankene presser oss til å lage enda bedre løsninger, og det kommer kundene til gode, sier Kristina Picard, informasjonssjef i Storebrand.

Du kan også sjekke hvor mye du sløser med vår sløsekalkulator

Dette er nytt i Mitt Forbruk

Mitt Forbruk fra Storebrand viser tydelig hvordan inntekter og utgifter fordeler seg. Foto: Storebrand
Mitt Forbruk fra Storebrand viser tydelig hvordan inntekter og utgifter fordeler seg. Foto: Storebrand Vis mer

Storebrands løsning "Mitt Forbruk" ble kåret til beste nyttetjeneste under Gulltaggen tidligere i 2012 – men det har allerede vært nødvendig å gi verktøyet en ansiktsløftning. Blant nye funksjoner finner vi:

  • Kategorisering av inntekter: Nå vises også inntektssiden, på lik linje med utgiftene. Du får en visuell oversikt over ulike inntekter (lønn, renter).
  • Budsjettvarsel: For de fleste vil det ikke være relevant å følge like nøye med på alt, derfor legges det nå opp til at du enkelt kan følge utvalgte budsjettposter. For disse postene vil du motta et varsel i nettbanken når du er i ferd med å overskride budsjettet.
  • Egendefinerte "økonomier": Du kan nå organisere kontiene dine i ulike poster slik at du kan følge med på hvor mye du bruker på familien, huset, bilen eller hytta – og hva du bruker på deg selv. Ved å dele opp forbruket ditt i flere poster kan du enklere se hva som går til hva.


Mange kan bli flinkere

Storebrand oppgir at det fortsatt er mange som ikke benytter gratisløsningene som ligger i nettbanken. I snitt er er kundene innom Mitt Forbruk en gang i måneden.

Kristina Picard ser gjerne at du tar enda bedre vare på din personlige økonomi. Foto: Storebrand
Kristina Picard ser gjerne at du tar enda bedre vare på din personlige økonomi. Foto: Storebrand Vis mer


– Det er enklere enn noen gang å ha kontroll over egen økonomi – hvis man vil. En nettbank er ikke lenger bare en oversikt over saldo og siste transaksjoner – det er en mulighet til å ha full oversikt. Jeg tror mange flere kunne hatt glede av å planlegge privatøkonomien sin bedre, avslutter Picard.

Les også: Full kontroll på økonomien med egen konto til regninger

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer