Nå skal renta opp

Det er ikke for sent å binde om du vil sikre deg mot rentetoppen.

Du kan fortsatt sikre deg mot rentetoppen og likevel binde til relativt gunstig rente. Foto: Per Ervland
Du kan fortsatt sikre deg mot rentetoppen og likevel binde til relativt gunstig rente. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå viser at industriproduksjonen i Norge steg kraftig i juli. Dermed begynner Norges Bank å mangle argumenter for å holde styringsrenta på et lavt nivå. Rentehopp er ventet allerede i oktober, og innen utgangen av 2011 tror makroøkonomene vi nærmer oss et "normalt" nivå på styringsrenta, på 5-6 prosent.

Vi skal ikke lenger tilbake enn til sommeren 2008 for å finne boliglånsrenter på 8-tallet. Har vi lært noe av finanskrisen, så er det at det økonomiske klimaet raskt kan endre seg. Tåler ikke din økonomi en boliglånsrente på 8-10 prosent, bør du vurdere å binde - selv om fastrenta var enda lavere tidligere i år.

Er lommeboka klar for høsten? Sjekk her!

Best på fastrente akkurat nå

Det er store forskjeller på bankenes fastrentetilbud.

- Svært ofte er det opptil 1 prosentpoeng forskjell mellom billigste og dyreste fastrentelån, uavhengig av løpetid, sier daglig leder i Finansportalen, Elisabeth Realfsen, til Aftenposten i dag.

Ser vi på at annuitetslån på 1 million kroner med 60 prosent belåningsgrad og en løpetid på 20 år, er det disse bankene som leder an:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer