Nå skal renta opp

Det er ikke for sent å binde om du vil sikre deg mot rentetoppen.

Du kan fortsatt sikre deg mot rentetoppen og likevel binde til relativt gunstig rente. Foto: Per Ervland
Du kan fortsatt sikre deg mot rentetoppen og likevel binde til relativt gunstig rente. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå viser at industriproduksjonen i Norge steg kraftig i juli. Dermed begynner Norges Bank å mangle argumenter for å holde styringsrenta på et lavt nivå. Rentehopp er ventet allerede i oktober, og innen utgangen av 2011 tror makroøkonomene vi nærmer oss et "normalt" nivå på styringsrenta, på 5-6 prosent.

Vi skal ikke lenger tilbake enn til sommeren 2008 for å finne boliglånsrenter på 8-tallet. Har vi lært noe av finanskrisen, så er det at det økonomiske klimaet raskt kan endre seg. Tåler ikke din økonomi en boliglånsrente på 8-10 prosent, bør du vurdere å binde - selv om fastrenta var enda lavere tidligere i år.

Er lommeboka klar for høsten? Sjekk her!

Best på fastrente akkurat nå

Det er store forskjeller på bankenes fastrentetilbud.

- Svært ofte er det opptil 1 prosentpoeng forskjell mellom billigste og dyreste fastrentelån, uavhengig av løpetid, sier daglig leder i Finansportalen, Elisabeth Realfsen, til Aftenposten i dag.

Ser vi på at annuitetslån på 1 million kroner med 60 prosent belåningsgrad og en løpetid på 20 år, er det disse bankene som leder an:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.