Rentebeslutning og Pengepolitisk rapport mars 2021

Nå skal renta opp

Vi forklarer hva sentralbankens pengepolitikk framover vil ha å si for deg og din lommebok.

STOR ØKNING: Boligprisene fortsetter veksten fra året før inn i 2021, og mange økonomer roper på renteheving for å dempe den voldsomme boligprisveksten. Nå varsler sentralbanken raskere renteoppgang, og mulige konsekvenser av det kan du lese mer om i saken under. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var ikke hvorvidt Norges Bank skulle sette opp styringsrenta under rentemøtet torsdag 18. mars det var knyttet mest spenning til.

Sammen med beslutningen om at null-renta videreføres litt til, la nemlig sentralbanken fram sin kvartalvise pengepolitiske rapport - og i den får vi se oppdaterte prognoser på når renta skal økes.

Videre kan du lese om når de neste renteøkningene er ventet, samt hva de vil ha å si for din økonomi.

Første rentehopp raskere enn ventet

Da Norges Bank la fram siste Pengepolitisk rapport i desember 2020, ble det skissert at første renteøkning kommer i starten av 2022.

Nå, derimot, er det slik at sentralbanken vurderer utsiktene og risikobildet dithen at styringsrenta mest sannsynlig bli satt opp i løpet av andre halvår i år.

- Går ting som planlagt og økonomien «gjenåpnes», kan første renteheving komme allerede i september. Det ble indikert 50 prosent sannsynlighet for dette tilfellet i dagens ferske rentebane, og 100 prosent sannsynlighet for renteheving seinest i desember, sier Olav Chen i Storebrand til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer