Telenor risikerer å måtte betale dyrt:

Nå skal Telenor straffes hardt for ulovlig telefonsalg

Telenor må betale 30.000 kroner i mulkt for hver eneste oppringning til telefonabonnenter som har reservert seg mot telefonsalg.

IKKE LOV: Telefonselgere fra Telenor får ikke lov til å ringe dem som har reservert seg mot telefonsalg, selv om de er kunder.
IKKE LOV: Telefonselgere fra Telenor får ikke lov til å ringe dem som har reservert seg mot telefonsalg, selv om de er kunder. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukertilsynet har fått mange klager på telefonselgere fra Telenor. Spesielt gjelder dette telefonselgere som ringer opp kunder som har bredbåndstjeneste fra Telenor for å tilby dem mobilabonnement.

Telenor mener at de har lov til å ringe kunder som har reservert seg fordi disse kundene allerede har bredbåndsavtale med Telenor Norge og det dermed er å regne som «tilsvarende tjenester.»

Dette er Forbrukertilsynet uenig i, og krever at Telenor slutter med denne praksisen. Hvis ikke må de betale tvangsmulkt på 30.000 kroner for hver eneste oppringning som tilsynet mener er ulovlig. Dette gjelder fra det tidspunktet vedtaket blir gjort.

Haugseth peker på at telefonsalg av mange blir betraktet som svært påtrengende og at det er viktig at næringsdrivende respekterer at forbrukeren har reservert seg.

Forbrukertilsynet skriver i varselet at klagene på Telenor også viser at selskapet har for dårlige rutiner for å kontrollere at forbrukere som reserverer seg direkte hos selskapet blir slettet fra ringelistene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer