Nå skal Visa lære deg økonomi

De føyer seg inn i rekken av flere.

Er du pengesmart? På Pengesmart.no kan du teste din finansielle personlighet. Foto: PER ERVLAND
Er du pengesmart? På Pengesmart.no kan du teste din finansielle personlighet. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å ikke forstå hva kreditt er og hvordan det virker har ført mange inn i økonomiske problemer, mener kortselskapet Visa Europe. Nå har de lansert nettsiden Pengesmart.no for at du enklere skal forstå din egen økonomi.

Når 1 av 2 bommer på enkel renteberegning, og når så mange som 218.000 nordmenn står på listen over dårlige betalere, er det kanskje greit med så mye opplæring som mulig?

– Vi ønsker å fremstå som et ansvarlig selskap og vil at nordmenn skal forstå sin økonomi, sier Christina Lind, Norgessjef for Visa Europe.

Visa føyer seg inn i rekken av finansielle aktører som vil gi tips og råd til deg om din økonomi. Tidligere informasjonssjef i Postbanken, Ellen Dokk-Holm var tidlig ute med sin Pengeblogg, men står nå bak bloggen for små- og mellomstore bedrifter, Sunnbedrift.no. Men flere har kommet på banen. Sunnøkonomi er forbrukerøkonomen i DnB NORs blogg, mens Nordeas økonomer gir sine tips på Newsroom.nordea.com.

Nytt tiltak skal begrense kredittkjøp

Spesielt nyttig for unge

DinSide har tatt en nærmere titt på Pengesmart.no. Siden inneholder en god del nyttig informasjon for deg som føler deg usikker på temaer innenfor personlig økonomi. Du får blant annet en innføring i ulike typer kreditt. Hva er forskjellen på et usikret og et sikret lån? Eller på kredittkort og forbrukslån?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer