Nå skjer det!

DnB NOR senker renten.

Endelig en gladmelding til DnB NOR-kundene.
Endelig en gladmelding til DnB NOR-kundene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På bakgrunn av fallende pengemarkedsrente gjennom uken har DnB NOR besluttet å sette ned renten på boliglån med 0,50 prosentpoeng med virkning allerede fra 30. november, skriver DnB NOR i en rykende fersk pressemelding.

- Vi har hele tiden vært tydelige på at utviklingen i pengemarkedsrentene er avgjørende for vår rentesetting. Samtidig har vi lovet å komme raskt på banen så snart forholdene gjør det mulig.

- Etter Bank of Englands kraftige rentekutt i dag har pengemarkedsrenten gått ytterligere ned. Derfor trykker vi nå raskt på renteknappen og vil iverksette rentekuttet allerede fra 30. november, sier kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen i DnB NOR.

6,75 prosent på boliglån

Beste boliglånsrente vil etter endringene være 6,75 prosent. Innskuddsrentene på sparekonti for personkunder i DnB NOR reduseres med inntil 0,50 prosentpoeng. I bedriftsmarkedet er rentereduksjonen på 0,50 prosentpoeng.

De nye rentesatsene gjelder fra 12. november 2008 for nye boliglån. For eksisterende boliglån vil de nye satsene gjelde fra 30. november 2008. Endringene i innskuddsrenter for personkunder gjelder fra 8. desember 2008.

Hvor mye mer får du?

For deg med boliglån i DnB NOR ser du sikkert på dette som veldig gode nyheter. Du får mer å rutte med, men vet du egentlig hvor mye? Ikke alle har et like bevisst forhold til sin egen personlige økonomi. Vi har derfor laget en tabell som viser hvor mye mer du vil ha på konto når lånet er betalt: Så mye rikere blir du

La oss si du har et boliglån på 1 million kroner. Hvis banken din setter ned renta med 0,5 prosentpoeng, tilsvarer dette 3.600 kroner mer i året etter skatt, eller 300 kroner i måneden om du vil.

Ønsker du å se nøyaktig hvordan rentekuttet påvirker ditt boliglån? Vi har laget en tabell for alle lånebeløp mellom 100.000 og 6 millioner kroner. Finn beløpet som gjelder for deg

Kundene var drittlei

I det siste har det vært skrevet mye om at DnB NOR var grådige som satte opp boliglånsrentene etter Norges Banks siste rentemøte.

Ifølge andre medier har DnB NOR de siste dagene blitt nedringt av misofornøyde kunder som ville bytte bank. Mange kunder har også engasjert seg på andre måter, for eksempel i aksjonsgrupper på Facebook.

Bytt bank om du ikke er fornøyd

Når Norges Banks hovedstyre har besluttet å kutte kraftig i styringsrenta, er det primært for å senke gulvet i pengemarkedet slik at bankene kan sette ned sine utlånsrenter. Men fortsatt fungerer ikke pengemarkedet særlig godt.

Likevel har finansministerens oppfordring til bankene vært soleklar: Sett ned utlånsrentene! I DinSide oppfordrer vi deg selvsagt også til å stille krav til banken din. Er du ikke fornøyd, så hent inn tilbud andre steder.

Flere lokalbanker har imidlertid utlånsstopp til kunder som ikke har tilknytning til stedet. Les om Reidar Smedby som fortvilet prøvde å bytte fra DnB NOR til en billigere bank. Det var ikke så lett som han trodde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer