Nå skjuler de tobakken overalt

Men hvor stor effekt har det egentlig?

John Nystrøm tror ikke det vil ha noen stor effekt å skjule tobakken. Foto: Per Ervland
John Nystrøm tror ikke det vil ha noen stor effekt å skjule tobakken. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. januar i år ble det forbudt med synlig oppstilling av tobakksvarer i Norge. Kundene skal ikke lenger kunne se tobakksvarene, de skal gjemmes ved hjelp av automater, skap eller forheng. Heller ikke kortene til automatene skal være synlige.

De fleste butikkene startet i desember måned med å gjemme bort tobakken, og det har kostet både penger og bryderi. Men hvor positive er kundene egentlig til dette?

Tror ikke det vil ha noen effekt

- Det står snus og tobakk i stor skrift på forhengene som skal skjule røyken og snusen. Derfor tror jeg ikke det vil ha noen stor virkning på folk, sier John Nystrøm.

Nystrøm er assisterende butikksjef på Rema 1000. Han forteller at de ikke har noen tall på om salget på tobakk har sunket, men han opplever ikke noe mindre salg når han jobber i kassen.

- Jeg tror ikke det har så mye å si om kundene ser røyken eller ikke. Spesielt ikke for de unge. Da tror jeg det handler mer om gruppepress enn hva som er synlig i butikkene, sier Nystrøm.

Vil ikke ha noe å si for fastrøykerne

Linda Kristiansen som selv røyker, mener det kan være veldig bra for de yngre at de skjuler tobakken og snusen i butikkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.