Nå spiller vi skattelotto, dere

KOMMENTAR: Det er ikke så mange som snakker om det, men taper du lotteriet hos Skatteetaten kan sommeren plutselig se litt anderledes ut. Høsten også.

TULL MED TALL? Sannsynligheten er veldig stor for at du fikk skatteoppgjøret denne uka, men det kan også være du havnet i bunka for uferdige oppgjør - de som Skatteetaten simpelthen ikke rakk å ferdigstille. Da er oktober din måned.
TULL MED TALL? Sannsynligheten er veldig stor for at du fikk skatteoppgjøret denne uka, men det kan også være du havnet i bunka for uferdige oppgjør - de som Skatteetaten simpelthen ikke rakk å ferdigstille. Da er oktober din måned. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå forstår jeg plutselig hvordan de har det, alle de som annethvert år påstår at de ikke har fått med seg at det er fotball-VM eller fotball-EM. De forventer å bli trodd, men til tross for noen kilo ekstra velvillighet fra min side, klarer jeg ikke ta dem på alvor. For hvordan kan det være mulig? Har de virkelig ikke fått med seg at Dagbladet brukte tre sider på at den italienske kapteinen klager over lette ankelsmerter bare to uker før åpningskampen?

Denne uka kom skatteoppgjøret. Det vil si, det kom til noen, ikke alle. Til tross for at også Skatteetaten bidrar til å sette noen streker under "slutten av juni" som det magiske tidspunktet når skattebetalerne får det endelige oppgjøret, har de snedig nok formulert seg med en viss reservasjon på nettsidene sine: "De fleste lønnstakere og pensjonister får skatteoppgjøret i juni." (vår utheving)

Plutselig var det vår tur

De fleste, altså. Ikke alle. Økonomiredaksjonen i DinSide har skrevet om dette fenomenet i et par år allerede, der mellom 10 og 20 prosent av de private skattebetalerne hvert år får brev i posten med beskjed om at oppgjøret ikke er ferdig før i oktober. Dette har vi i vår husstand altså klart å overse, til tross for at jeg jobber i en redaksjon som har terpet på dette en stund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.