Nå starter pollensesongen

Or og hassel er i full spredning, og etter påske er det tid for bjørkepollen - først i Sør-Norge, så i nord.

Publisert
Sist oppdatert

Over en million nordmenn sliter med høysnue i en eller annen form når våren kommer, og ifølge Norges Astma- og Allergiforbund er symptomene kraftige for over 200.000 av dem.

Or og hassel er i full spredning allerede, og etter påske er det tid for bjørkepollen - først i Sør-Norge, så i nord. Når skoleferien begynner i juni starter gresspollenspredningen.

Her kan du sjekke pollenspredningen.

Gode råd for pollenallergikereBernt Rognlien har gode tips for hva du selv kan gjøre for å dempe symptomene. I tillegg til å ta antihistaminer og nesespray er det nemlig en del praktiske ting en kan gjøre for å redusere pollenallergiplagene.

Dusj ofte og skift sengetøy- Noe av det viktigste du gjør er å dusje og vaske håret hver dag. Pollen fester seg lett til håret. Pass også på at du ikke legger deg på puta med mye pollen i håret, for så å bruke samme pute dagen etterpå. Skift sengetøy hyppig i perioder med mye bjørkepollen som nå

Lufting - Ikke ha vinduer åpne. Skal du lufte bør du gjøre det rett etter at det har regnet. Da har regnet tatt med seg pollenstøvet ned fra luften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer