Boliglån

Nå starter priskrigen

Boliglånsrentene er fortsatt på svært lave nivå - og flere banker tilbyr rentegaranti. Dette bør du gjøre nå!

FØLGER ETTER: Fredag annonserte Sbanken at de garanterer uendret boliglånsrente til sine kunder ut året, og tirsdag følger Bulder Bank etter med både rentekutt og rentegaranti. Er det begynnelsen på en priskrig vi ser nå? Foto: Shutterstock/skjermdump
FØLGER ETTER: Fredag annonserte Sbanken at de garanterer uendret boliglånsrente til sine kunder ut året, og tirsdag følger Bulder Bank etter med både rentekutt og rentegaranti. Er det begynnelsen på en priskrig vi ser nå? Foto: Shutterstock/skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke ble det kjent at DNB, Norges største bank, har lagt inn et bud på over 11 milliarder kroner for å kjøpe digitalbanken Sbanken - en nyhet som førte til «ramaskrik» fra sistnevntes kunder.

Garanterer uendret rente hele 2021

For å berolige kundene og forhindre «masseflukt», annonserte Sbanken dagen etter at de gir både nye og eksisterende kunder rentegaranti ut året.

Det vil si at de ikke setter opp boliglånsrenta til noen av kundene i 2021, uansett hva som skjer.

Samtidig lovet Sbanken at det ikke blir gebyr på noen av deres tjenester - de er nemlig «fullvaksinert mot gebyrvirus», som de skrev videre i pressemeldingen.

Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand forklarer hvordan du søker boliglån. Vis mer

Følger opp med rentekutt og -garanti

Tirsdag kom enda en nettbasert bank på banen for å appellere til norske boliglånskunder:

Bulder Bank, som er en egen merkevare underlagt Sparebanken Vest, setter ny laveste boliglånsrente til 1,29 prosent effektivt for de med belåningsgrad under 50 prosent.

I tillegg garanterer de at den nye renta ikke blir satt opp ut året, selv om det skulle komme renteheving fra Norges Bank til høsten, står det i Bulders pressemelding.

Det gjenstår å se om flere banker kommer med egne rentekutt og -garantier i løpet av de neste dagene.

Priskrigen er i gang - gjør dette!

Ifølge boliglånssammenligningen til Finansportalen, er dette de laveste rentene du kan få akkurat nå ut fra belåningsgrad:

Foto: skjermdump
Foto: skjermdump Vis mer

Som du ser kan du sikre deg ganske så lav boliglånsrente og eventuelt gode vilkår i rentegarantien akkurat nå - hvis du bruker makta du har som bankkunde.

- Mange vil tjene på å bytte bank

Fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet mener Bulder Bank fremstår som et godt alternativ for de misfornøyde Sbanken-kundene som har tatt så kraftig avstand fra oppkjøpsforsøket til DNB.

- Bulder Bank har på flere måter tatt over «stafettpinnen» fra Sbanken, sier Jensen til Dinside, og utdyper:

ØKONOMI: Silje Sandmæl forklarer hvorfor du taper på å ha sparepengene dine stående på bankkonto. Video: Stig B. Fiksdal Vis mer

- De tilbyr sikkelig lave renter og har en innebygd mekanisme for prisreduksjon, som slår automatisk inn når lånet over tid får en lavere belåningsgrad.

- Prisnivået og -garantien til Bulder Bank er altså et gunstig alternativ, og mange vil tjene på å flytte lånet sitt til dem, men de må samtidig være kjent med at de beste rentene som fremkommer i markedsføringen er forbehold boliglånskundene med lav belåningsgrad, avslutter Jensen.

Slik sikrer du deg superbillig boliglån

  1. Sjekk hvor lav rente du kan få via Finansportalen.
  2. Kontakt banken(e) med de beste tilbudene og hør om du kan flytte lånet ditt dit (det er uforpliktende å få tilbud - du velger om du signerer eller ei).
  3. Ta så kontakt med din nåværende boliglånsbank, fortell hvilken rente og hvilke vilkår du er tilbudt, og hør om de vil gi deg tilsvarende tilbud.
  4. Hvis ikke, flytt lånet ditt til en bedre bank!

NB: Husk å sjekke om banken du vil flytte lånet til har etableringsgebyr eller månedlige gebyr - og vær oppmerksom på at du som regel alltid må betale et tinglysingsgebyr til Kartverket for å flytte boliglånet mellom banker (dette er på rundt 400-500 kroner alt etter type bolig).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer