Nå stiger boliglånsrenten din

Nok en storbank satte opp rentene i dag.

Det er pengemarkedsrentene - og ikke styringsrenten direkte - som avgjør hva du må betale for lånet ditt. Nye krav fra mynidghetene har også gjort det dyrere å drive bank, ifølge Nordea. Foto: Per Ervland/Kim Jansson
Det er pengemarkedsrentene - og ikke styringsrenten direkte - som avgjør hva du må betale for lånet ditt. Nye krav fra mynidghetene har også gjort det dyrere å drive bank, ifølge Nordea. Foto: Per Ervland/Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sentralbanksjefen rørte ikke styringsrenten på forrige rentemøte, men nå stiger rentene på norske boliglån.

Før helgen satte Norges største bank, DnB NOR, opp boliglånsrentene sine. Dermed forventet mange at andre norske banker ville tørre å følge etter.

Og i dag varsler Nordea at de vil øke boliglånsrenten.

Nordea setter opp rentene på boliglån mellom 0,20 og 0,30 prosentpoeng. Bakgrunnen for renteendringen er økte kostnader for kapital, likviditet og finansering, skriver banken i en pressemelding.

KALKULATOR: Så mye betyr renteendringen for DIN økonomi

Dyrere å drive bank

– Den pågående uroen i finansmarkedene og tilpasning mot nye myndighetskrav til egenkapital, likviditet og finansiering i bankene etter finanskrisen, gjør at det blir mer kostbart å drive bank. Det er dyrere å låne ut penger enn tidligere, og det gjenspeiles nå i de nye rentesatsene, sier John Sætre, leder for bankvirksomheten i Nordea Norge.

Nordea setter opp renten med bare 0,20 prosentpoeng på Boliglån Ung. For majoriteten av øvrige boliglånskunder vil lånerenten øke med 0,30 prosentpoeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer