Nå stiger prisen igjen

Prisene kryper oppover igjen mandag, og det er i sør det vil koste mest.

STRØMPRISER: Mandag kryper strømprisen oppover igjen. .Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
STRØMPRISER: Mandag kryper strømprisen oppover igjen. .Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag blir det høyest strømpriser i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge. Mellom klokken 17 og 18 vil strømprisen der ligge på 2,49 kroner per kilowattime (kWh).

I Midt-Norge blir prisen 1,044 kroner per kWh på sitt høyeste, og i Nord-Norge blir den 80,5 øre, viser tall fra strømbørsen Nord Pool.

Regjeringen innførte fra 1. september en strømstøtteordning som dekker 90 prosent av prisen over 70 øre per kWh, som regnes ut fra snittprisen på strøm per måned for hvert område. Ser man bort fra støtten men inkluderer merverdiavgift (25 prosent), forbruksavgift (15,41 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville landets høyeste makspris vært på 3,32 kroner. I Nord-Norge er det ingen moms, og i Nord-Troms og Finnmark er det heller ingen forbruksavgift.

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

Den laveste kWh-prisen mandag blir mellom klokken 1 og 2 på natten i Nord-Norge, da på 28,6 øre. Prisen per kWh blir på sitt laveste i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge 1,19 kroner og Midt-Norge 61,2 øre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer