Nå stuper strømprisen

Men pass deg for denne smellen.

STUPER: Resten av dagen er det svært lave priser i de tre sørligste strømregionene i Norge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
STUPER: Resten av dagen er det svært lave priser i de tre sørligste strømregionene i Norge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert med tall for torsdag 6. oktober.

Etter en septembermåned med skyhøye strømpriser - snittet har ligget på 448 øre per kilowattime i de tre sørlige strømregionene - har oktober startet med lavere priser.

Spesielt onsdag 5. oktober og i dag, torsdag 6. oktober, får også innbyggere i de tre nevnte regionene oppleve svært mye lavere priser enn trenden har vært så langt i år.

Stuper

Natt til torsdag har prisene vært svært lave, faktisk under 1 øre per kilowattime, og det var også prisen frem til klokka 6 i dag tidlig. Da ble det et lite hopp som toppes på 78,50 øre per kWt klokka 9, før prisene igjen synker.

Mellom klokka 14 og 15 er prisene nede i 5,28 øre per kilowattime, som blir den billigste timen på ettermiddagen.

Prisfallet skyldes først og fremst mye vind i Norden, ifølge strømanalytiker Tor Reier Lilleholt i selskapet Volue Insight.

- De neste dagene er det forventet tre ganger så mye vind som normalt, sier Lilleholt til NTB.

I tillegg vil tilsiget til kraftmagasiner og elvekraftverk øke med rundt 200 prosent som følge av de store nedbørsmengdene som er ventet de neste dagene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.