Nå stuper strømprisen

Men pass deg for denne smellen.

STUPER: Resten av dagen er det svært lave priser i de tre sørligste strømregionene i Norge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
STUPER: Resten av dagen er det svært lave priser i de tre sørligste strømregionene i Norge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert med tall for torsdag 6. oktober.

Etter en septembermåned med skyhøye strømpriser - snittet har ligget på 448 øre per kilowattime i de tre sørlige strømregionene - har oktober startet med lavere priser.

Spesielt onsdag 5. oktober og i dag, torsdag 6. oktober, får også innbyggere i de tre nevnte regionene oppleve svært mye lavere priser enn trenden har vært så langt i år.

Stuper

Natt til torsdag har prisene vært svært lave, faktisk under 1 øre per kilowattime, og det var også prisen frem til klokka 6 i dag tidlig. Da ble det et lite hopp som toppes på 78,50 øre per kWt klokka 9, før prisene igjen synker.

Mellom klokka 14 og 15 er prisene nede i 5,28 øre per kilowattime, som blir den billigste timen på ettermiddagen.

Prisfallet skyldes først og fremst mye vind i Norden, ifølge strømanalytiker Tor Reier Lilleholt i selskapet Volue Insight.

- De neste dagene er det forventet tre ganger så mye vind som normalt, sier Lilleholt til NTB.

I tillegg vil tilsiget til kraftmagasiner og elvekraftverk øke med rundt 200 prosent som følge av de store nedbørsmengdene som er ventet de neste dagene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer