Svindel på Tinder og sosiale medier

Nå svindles kjærlighetssyke nordmenn på Tinder og sosiale medier

Både Tinder, LinkedIn og Instagram er nye arenaer for såkalt datingsvindel.

TAR KONTAKT: Svindlere tar blant annet kontakt på Tinder og Instagram, før de forsøker å flytte samtalen over på e-post. Foto: Kirsti Østvang
TAR KONTAKT: Svindlere tar blant annet kontakt på Tinder og Instagram, før de forsøker å flytte samtalen over på e-post. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Nylig ble en dansk mann dømt til 2,5 års fengsel for å ha svindlet 27 personer etter å ha innledet romantiske forhold til dem, skriver Dansk Radio. Ofrene for svindelen ble han kjent med via Tinder, og han skal ha svindlet dem for tilsammen en million kroner.

Også i Norge ser Økokrim at Tinder er i ferd med å bli en arena for såkalt datingsvindel.

Norsk senter for informasjonssikring (Norsis), sier de får henvendelser om såkalt datingsvindel hver måned, men tror samtidig det er snakk om store mørketall og at problemet er større enn det de faktisk ser.

Utbredt med «romantisk» svindel

Datingsvindel er blitt et kjent fenomen både nasjonalt og internasjonalt, og eksempelvis ble 181 nordmenn lurt av folk de hadde innledet et romantisk forholdt til, for tilsammen 205 millioner i 2016, ifølge tall fra Økokrim.

Også amerikanske FBI advarer jevnlig mot denne typen svindel, sist i februar i år, da de kunne fortelle at romantisk svindel resulterer i de største økonomiske tapene for ofrene sammenlignet med andre typer svindel som finner sted på internett.

Hos Norsis får de henvendelser om denne typen svindel månedlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer