Vinmonopolet

Nå synker salget

Oslo topper listen over fylker hvor det handles mest på Vinmonopolet. Hittil i år har hver Oslo-innbygger handlet 8,8 liter alkohol på polet.

HANDLER MINDRE: Så langt i år har færre handlet på polet enn i fjor på samme tid. Kaldere dager trekkes fram som noe av forklaringen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
HANDLER MINDRE: Så langt i år har færre handlet på polet enn i fjor på samme tid. Kaldere dager trekkes fram som noe av forklaringen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I gjennomsnitt handlet hver nordmann 7,2 liter alkohol på Vinmonopolet i første halvår.

Mellom januar og juni i år har det til sammen blitt solgt 5,9 millioner liter alkohol i Vinmonopolets filialer i hovedstaden. I Akershus ble det i samme periode solgt 4,7 millioner liter. Like bak følger Hordaland med 3,8 millioner liter og Rogaland med 3,3 millioner liter.

Helt i bunnen av samme liste ligger Finnmark – med litt over 500.000 liter solgt. Likevel har innbyggerne i Finnmark i snitt handlet 8,3 liter hver på Vinmonopolet så langt i år. Det er nest mest per innbygger av alle de 18 fylkene i landet.

Per innbygger har det blitt solgt minst i Østfold – hvor hver innbygger i snitt har handlet kun 4,3 liter. Hovedårsaken til det er betydelig grensehandel i Sverige. Østfold har klart lavest omsetning per innbygger innen kjøp av mat og drikke, ifølge ferske tall fra Virke.

Nedgang i alkoholsalget

I første halvår i år har Vinmonopolet totalt solgt 38,2 millioner liter alkohol på landsbasis – 1,3 prosent mindre enn i samme periode i fjor. Rekordvarmen i fjor trekkes fram som hovedårsak til nedgangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer