Nå utgår de gamle 50- og 500-lappene

I dag er siste dag du kan bruke de gamle 50- og 500-kronersedlene.

SEDLER BLIR UGYLDIGE: 18. oktober er siste frist. Fra 19. oktober er ikke lenger butikkene forpliktet til å ta imot de gamle 50- og 500-kronersedlene. Da må du til Norges Bank for å bytte de gamle sedlene i nye. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix
SEDLER BLIR UGYLDIGE: 18. oktober er siste frist. Fra 19. oktober er ikke lenger butikkene forpliktet til å ta imot de gamle 50- og 500-kronersedlene. Da må du til Norges Bank for å bytte de gamle sedlene i nye. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er fem år siden den nye norske seddelserien, generasjon 8, ble lansert. Tema for den nye serien var «havet», og utrullingen startet opp med nye 100- og 200-kronersedler i 2017.

18. oktober 2018 kom de nye 50- og 500-kronersedlene. Som ved utrullingen av alle nye sedler, utgår de gamle nøyaktig ett år etter lansering av de nye.

- Den gamle utgaven av 50- og 500-kronerseddelen kan brukes på vanlig måte til og med 18. oktober 2019, sier Leif Veggum, direktør for kontante betalingsmidler i Norges Bank, til Dinside.

18. oktober 2019 er altså siste dag for å bruke de gamle sedlene som betalingsmiddel.

Nedenfor kan du se bilder av 50- og 500-kronerseddelen som nå utgår.

4,3 milliarder blir «ugyldige»

Ferske tall fra Norges Bank viser at det var totalt 12,1 millioner 50-lapper i omløp den 8. oktober, som tilsvarer 0,6 milliarder kroner.

Det er færre 500-lapper i omløp, men fortsatt mange: 7,3 millioner sedler er å finne blant nordmenn, til en total verdi av 3,7 milliarder kroner.

Til sammen er det altså snakk om 4,3 milliarder kroner som ikke vil kunne brukes i butikkene fra og med i morgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer