Naboen vet mer om deg enn du

Ny forskning avslører at du bør stole mer på de rundt deg enn deg selv.

Det er mer sannsynlig at naboen vil vite hva du liker, enn at du selv vet hva du liker.  Foto: colourbox.com
Det er mer sannsynlig at naboen vil vite hva du liker, enn at du selv vet hva du liker. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enten du sitter på date og skal vurdere den potensielle partneren opp og ned, eller sitter i restauranten og lurer på hvilke av de tjue rettene du skal gå for – ikke stol på deg selv.

Spør heller noen av de rundt deg.

Det er konklusjonen på en ny undersøkelse som har blitt gjort blant studenter ved Universitetet i Harvard, skriver eurekalert.org.

De gjør bedre valg for deg

Hele livet igjennom står vi overfor ulike typer valgsituasjoner. Og når det kommer til avgjørelser som å velge livspartner, jobb etc. har det vært en utbredt oppfatning at vi skal lytte til vår egen intuisjon.

Men ifølge psykolog Daniel Gilbert, som står bak undersøkelsen ”The Surprising Power of Neighborly Advice”, bør du i større grad stole på det sosiale nettverket rundt deg før du tar en avgjørelse.

Undersøkelsen viser nemlig at det er større sannsynlighet for at du vil gjøre et riktig valg, om du stoler på den objektive intuisjonen til mennesker rundt deg, i stedet for deg selv.

Speed-dating

Gilbert gjorde to tester med studenter ved Harvard University. Undersøkelsen viste at, til tross for individuelle forskjeller, var andres reaksjoner på sosiale situasjoner mer lik vår egen enn hva vi tidligere har trodd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer