Naboens røyk verre enn eksos

Det hjelper ikke at du selv er røykfri, hvis sigarettbruken er flittig hos naboen.

Du nyter kanskje å ta deg en røyk, men det gjør neppe naboen over deg.  Foto: colourbox.com
Du nyter kanskje å ta deg en røyk, men det gjør neppe naboen over deg. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lever du selv en sigarettfri hverdag, men har en nabo som røyker under deg? Da mener du helt sikkert at naboen din har skyld i røykelukten som siger inn i leiligheten din. Og det er ikke bare innbilnng. En dansk undersøkelse utført ved Statens byggeforskningsinstitutt bekrefter at naborøyking er et reelt problem, melder NRK.no.

Omlag 10 prosent av ultrafine partikler i sigarettrøyken siver opp til naboen over, ifølge målinger som er foretatt i eldre, urenoverte bygg. Det vil si at hvis det er to personer som røyker under deg samtidig, får du en partikkeltetthet hos deg som tilsvarer luften på en tett trafikkert vei!

Les mer:Selv lukta er skadeligStump den i dagPassiv røyking verst for barnet

Kan påvirke helsa

I røykeleiligheten vil konsentrasjonen av mikropartikler være på rundt 200 000 per kubikkmeter, mens det i din leilighet vil være en konsentrasjon på cirka 18 000, skriver NRK.no.

- Det kan påvirke helsa, men det er vanskelig å vurdere risikoen. Vi vet ikke hvilken kjemisk sammensetning partiklene [i etasjen over] har, uttaler lege og professor Torben Sigsgaard ved Aarhus universitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer