Nådeløs fremtid for slappfisker

Har du en betalingsanmerkning i mappa, vet du sikkert godt at hverdagen kan bli dyster. Men det du kanskje ikke vet, er at du kan få det like ille bare fordi kredittopplysningsselskapene mener at du er av typen som kan komme til å få en?

Publisert
Sist oppdatert

I påsken meldte TV2/Nettavisen om en alenemor som nå sto på bar bakke.

Huset hennes hadde brent ned etter at hun i flere år var blitt nektet å tegne forsikring på grunn av betalingsanmerkninger.

Men at du nektes å kjøpe forsikring er slett ikke den eneste konsekvensen du vil kunne merke av at du har pådratt deg en betalingsanmerkning. I følge kredittopplysningsbyrået Dun & Bradstreet, kan du se for deg et dagliglivets terrornettverk hvis du har endt opp i dette uføret:

Du kan bli nektet/avvist ved søknad om ForsikringLån/kreditt hos både banker og kredittkortfirmaLevering av strømÅ leie boligVed søknad om jobb i bank, forsikringsselskap og andre viktige jobber i blant annet vaktselskaperMobiltelefonabonnementHar du eget firma eller er styremedlem i et selskap så er informasjon om deg som privatperson linket opp mot selskapet. I så fall kan dine betalingsanmerkninger få betydning for disse selskapene.I tillegg, kjenner vi til tilfeller hvor internettleverandører har nektet folk levering etter kredittsjekk.

I følge Dun & Bradstreet, er det i dag 191 000 personer i Norge som har en eller flere betalingsanmerkninger. Men de er faktisk ikke de eneste som er i faresonen for et trist og traurig liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer