Nettleie

Nær 80 prosent av nett­selskapene ilegges tvangsmulkt

Det skjer etter at NVE har gjennomført tilsyn med selskapenes innrapportering til Elhub. Tvangsmulkt er på til sammen 2,6 millioner kroner.

FAST INVENTAR: Smarte strømmålere finner i de fleste norske sikringsskap. Måleravlesning av disse strømmålerne skal bidra til å digitalisere, effektivisere og innovere kraftbransjen, blant annet gjennom forretningsprosesser i kraftmarkedet og nettdrift. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix.
FAST INVENTAR: Smarte strømmålere finner i de fleste norske sikringsskap. Måleravlesning av disse strømmålerne skal bidra til å digitalisere, effektivisere og innovere kraftbransjen, blant annet gjennom forretningsprosesser i kraftmarkedet og nettdrift. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Vassdrags- og Energidirektorat har ført tilsyn med nettselskapene for å påse at de tilfredsstiller rapporteringskravene for strømbruk, -produksjon og kraftutveksling fra nettselskapene til Elhub.

Nå blir 111 av 139 nettselskap ilagt tvangsmulkt til den nette sum av 2,6 millioner kroner til sammen.

- Selv om et flertall av selskapene får en tvangsmulkt, ønsker NVE samtidig å understreke at det er mange selskap som klarte å etterleve rapporteringsplikten de fleste dagene i tilsynsperioden, sier seksjonssjef Guro Grøtterud i NVE i en pressemelding.

Om lag halvparten av nettselskapene klarte å overholde rapporteringsplikten med få eller ingen avvik, legger hun til.

Tvangsmulkt fra 1000 til 180.000 kroner

Fra februar i år ble ansvaret for å beregne nøyaktig strømbruk overført fra nettselskapene til Elhub, et felles IT-system for å effektivisere markedsprosesser og håndtering av måledata i det norske kraftmarkedet, står det videre i pressemeldingen.

I perioden mars til juni gjennomførte NVE tilsyn med samtlige av landets nettselskap for å påse at de tilfredsstilte de nye rapporteringskravene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer