Matpriser:

- Nærmer seg trøffelpriser

Vår prissjekk viser at de dyreste tomatene koster mer enn seks hundre kroner per kilo.

ELLEVILLE PRISER: Kiloprisen på tomater varierer med mange hundre prosent - og kroner. Foto: Elisabeth Dalseg
ELLEVILLE PRISER: Kiloprisen på tomater varierer med mange hundre prosent - og kroner. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Råvaremangel fører til en voldsom prisøkning på enkelte varer i norske butikker. Vi har tidligere skrevet om at prisen på paprika og tomater har skutt i været. Det gjelder også de aller billigste, Jan Bøhler stusset over at First Price-cherrytomatene økte med nesten 50 prosent i pris i forrige uke.

Det er likevel ingen ting over prisen på ekstra søte honningtomater fra Holland på Oda. For 180 gram, må du ut med 111 kroner, noe som tilsvarer hele 616,67 kroner per kilo.

- Det nærmer seg jo nesten trøffelpriser, sier en lettere rystet Bøhler til Dagbladet.

Nå er det nok noen tusenlapper igjen til vi ser trøffelpriser på tomatene, men disse tomatene har en høyere kilopris enn Hellstrøms entrecôte av Angus fra Strøm Larsen, som også selges gjennom Oda.

- Oda tilbyr tomater i alle varianter og prisklasser. Fra billig til premium. Vi har 14 varianter mot andre online konkurrenter som har 9 i sortiment, sier Anders Hansen, kommersiell direktør i Oda, til DinSide.

- Våre Ekstra søte honningtomater er et premiumprodukt, og er en av de søteste tomatene i markedet. Den kommer fra en nisjeprodusent med en liten produksjon, sammenliknet med andre produsenter fra Holland, som også gjør den dyrere, legger han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer