Nærmere p-pille for menn

Forskere mener at menn snart kan bruke trygge og effektive p-piller. Men når er pillene klare for salg?

Publisert
Sist oppdatert

Utviklingen av en p-pille for menn har pågått i mange år og hos mange forskjellige produsenter.

Men resultatene lar ennå vente på seg. Noen eksperter mener at gjennombruddet vil komme først om fem eller ti år. Andre mener at vi ikke trenger å vente lenger enn til neste kalenderår.

Marked hos menn- Kina kan faktisk snart være klare med en hormonbasert p-pille for menn. Vi vet bare ikke når "snart" er, kanskje er det om ett eller to år, spekulerer den amerikanske legen Vanessa Cullins i organisasjonen Planned Parenthood.

Det er en vanlig oppfatning at menn vil være svært kritiske til medikamenter som kan redusere sædkvaliteten og fruktbarheten. Men Cullins mener at mange menn vil ønske denne typen prevensjon velkommen.

- Det kan være enklere for menn å overlate prevensjonen til kvinnene. Men nylige undersøkelser antyder at de fleste menn er villige til å dele ansvaret for familieplanleggingen, forteller Cullins til Yahoo News.

Flere muligheterDesverre er ikke mannens kropp et lett mål for utviklingen av p-piller. En sikker pille må blant annet garantere at hver eneste sædcelle av flere millioner kandidater blir satt ut av spill.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer