Nærsynt børsmas

De siste dagens børsuro har skapt dramatiske overskrifter, men det er en avgrunn mellom det kortsiktige og langsiktige fokus i aksjemarkedet, skriver Verdipapirfondenes forening.

Publisert
Sist oppdatert

De siste dagens børsuro har skapt dramatiske overskrifter i mediene. De synliggjør at det er en avgrunn mellom det kortsiktige og langsiktige fokus i aksjemarkedet, innleder Administrerende direktør Lasse Ruud i Verdipapirfondenes forening i en kommentar til dagens uro på børsene.

Som et innspill til våre sparende og kanskje nervøse lesere, gjengir vi Ruuds kommentar i sin helhet nedenfor:

Nærsynt

Det kortsiktige fokus opererer for tiden med død og fordervelse for aksjeeiere. Mediene etterspør spådommer om utviklingen i aksjekursene de nærmeste dager, uker og måneder både fra vanlige synsere og kompetente eksperter. Vi serveres vurderinger basert på alt fra krystallkuler, ”magefølelser” og mer systematiske analyser. Vi kan igjen lese at ”frykten er blitt større enn grådigheten”og ”at aksjer nå er for de modigste”, ispedd dem som mener at de siste dagers kursfall bare er en såkalt ”korreksjon”.

Det langsiktige fokus betrakter kurssvingningene med nøktern stillhet, som ikke gir grunnlag for de store avisoverskriftene. I det langsiktige fokus taler handlinger mer enn ord:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer