Nakkevondt av PC-en?

Stiv i nakken der du sitter foran PC-en? Særlig tenåringer bør være ekstra forsiktige.

- Bekymrgingsverdig, sier forskeren om studien som viser at ungdom som bruker mye tid med datamaskinen får mer smerter i nakken (Foto: Colourbox.com).
- Bekymrgingsverdig, sier forskeren om studien som viser at ungdom som bruker mye tid med datamaskinen får mer smerter i nakken (Foto: Colourbox.com). Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange merker at de blir stive i nakken av å sitte mange timer foran PC-en på jobb, men nå viser det seg at mange og lange timer foran disse maskinene, også kan forårsake nakkesmerter hos skoleungdom.

Her er 12 tips mot jobbstress

Forskere har sett på elever som gikk i 10., 11., og 12. klasse på forskjellige skoler i Sør-Afrika.

- Jo lengre de satt foran PC-en i løpet av uka, jo mer nakkesmerter hadde de, sier fysioterapeut Leonie Smith, ifølge Reuters Health.

Spenning i hodet mandag morgenBegynner du kanskje morgenen med spenningshodepine? Prøv denne øvelsen for å bli kvitt den:

Bøy nakken fremover. Fold hendene på toppen av hodet og la dem bli der. Ikke press ned. Hold i 40 sekunder.

Her er flere øvelser du kan gjøre foran PC-en

Verst for de med datafagSmith og hennes kolleger ved Stellenbosch University så på til sammen 1073 elever på gjennomsnittlig 16 år (65 prosent jenter). Forskerne vurderte antall timer elevene satt foran PC-en og sammenliknet dette med elevenes rapporteringer og nakkesmerter.

Visste du at du kan få migrene av hardtrening?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer