Bytte julegaver i romjula

Nakstad: - Ikke bytt samtidig med alle andre

Hvordan blir «den store byttedagen» i år? Vi har spurt både helsedirektøren og handelsnæringen på.

FØR KVELDEN: Espen Nakstad har ett godt råd til hva man burde gjøre på julaften i år. Reporter: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Første ordinære åpningsdag etter julaften og de påfølgende helligdagene omtales gjerne som «den store byttedagen».

Dette er nemlig dagen alle som har fått noe til jul som de ikke vil ha, drar til kjøpesentrene og butikkene for å bytte gavene i en ny vare eller tilgodelapp.

Årets store byttedag er mandag 28. desember.

Nakstads byttedag-råd

Men, 2020 er jo et «annerledes-år» på mange måter, og hva er rådene fra helsemyndighetene og handelsnæringen for mest mulig smittesikker bytting av julegaver?

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier at deres råd er de samme for byttedagene som for handleperioden inn mot jul:

- Det er lurt å ikke oppsøke butikker på samme tidspunkt som alle andre, typisk på ettermiddagstid og i helgene. I tillegg er det viktig å holde god avstand og bruke munnbind der det er vanskelig å holde god avstand. Dersom du er syk, skal du ikke ta turen i butikken, men vente til du er frisk, oppsummerer Nakstad overfor Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer