Nåler hjelper mot leddgikt

Akupunktur kan være en effektiv behandling mot leddgikt. Behandlingen gir mindre smerter og bedre livskvalitet, viser en tysk undersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert

Akupunktur kan gi en effektiv lindring av smerter ved leddgikt. Men behandlingen hjelper ikke alle, viser en undersøkelse av 3.500 pasienter i Tyskland.

- Akupunktur bør vurderes som behandling for pasienter med kroniske smerter i knær eller hofter, skriver forskerne i sin rapport. Undersøkelsen er publisert i denne månedens utgave av tidsskriftet Arthritis & Rheumatism.

Akupunktur kan også hjelpe mot ryggsmerter. Les hele saken her:

Begrenset effektPasientene som deltok i forsøket hadde en gjennomsnittsalder på 60 år. 90 prosent av deltakerne fikk behandling med akupunktur hver uke i over tre måneder, mens 10 prosent ble satt på en venteliste.

Etter behandlingen oppga en tredjedel av deltakerne at de hadde betraktelig mindre smerter i leddene og en høyere livskvalitet. Det samme mente også 6 prosent i gruppen som måtte vente på behandling. Det betyr at akupunkturbehandlingen hjalp for noen pasienter, men ga liten eller ingen effekt hos andre.

- Ettersom den biologiske effekten av akupunktur fortsatt er uklar, gir denne undersøkelsen oss mer kunnskap og gir oss enda et bevis på effekten av akupunktur. Slike resultater gir grunnlag for mer omfattende bruk av akupunktur i behandlingen av forskjellige typer kroniske smerter, skriver de kinesiske legene Tao Liu og Chen Liu i en kommentar til undersøkelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer