Nåler mot ryggsmerter

Smerter i korsryggen kan effektivt reduseres med akupunktur. Det kommer frem i en britisk undersøkelse som ble presentert i Oslo i dag.

Publisert
Sist oppdatert

Nåler mot ryggsmerterSmerter i korsryggen kan effektivt reduseres med akupunktur. Det kommer frem i en britisk undersøkelse som ble presentert i Oslo i dag.

Undersøkelsen har tatt for seg 241 britiske pasienter som hadde problemer med smerter i nedre del av ryggen. Dette er et område hvor det antas at akupunktur kan ha en god helbredende effekt. Resultatene viser også klart at akupunktur kan lindre problemene på kort sikt og ha en effekt som strekker seg over flere år.

Ble kvitt smerteneArbeidet som er ledet av doktor Hugh MacPherson ble presentert på det internasjonale symposiumet for akupunktur som avholdes i Oslo.

- Allerede tidlig i behandlingen kunne vi se at pasientene som gikk til akupunktør opplevde en klar forbedring av ryggproblemene. Flere oppga også at de ble kvitt smertene fullstendig gjennom hele det første året etter behandlingen, sier MacPherson.

Klare resultaterUndersøkelsen ble gjennomført ved at halvparten av gruppen fikk vanlig akupunkturbehandling og oppfølging mens den andre halvparten fikk tradisjonell legebehandling for ryggplagene. Effekten av behandlingen ble målt etter 3, 12 og 24 måneder etter at behandlingen startet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer