Når barnet gråter

Barnegråt er ikke akkurat vakker musikk. Men hva kan man gjøre med barn som gråter og er det egentlig et problem? Les rådene hos Mozon

Publisert
Sist oppdatert

Når barnet gråterBarnegråt er ikke akkurat vakker musikk. Men hva kan man gjøre med barn som gråter og er det egentlig et problem? Les rådene hos Mozon.

Gråten er det nyfødte barnets første forsøk på kommunikasjon med sine foreldre. Og i flere år fremover vil gråt være en viktig del av hvordan barnet uttrykker sine behov. Når mor eller far forsøker å hjelpe barnet utvikles også kommunikasjonen mellom barnet og foreldrene. Men på tross av alle flotte forklaringer kan intens barnegråt få de mest sindige foreldre til å gå på veggen.

Hvorfor gråter hun?Det kan finnes mange forskjellige grunner til at barnet gråter. Generelt er gråten et signal om at barnet opplever et problem som det ikke kan løse selv. Sulten eller trøtt, våte bleier eller stress kan fremkalle vræl av en annen verden.

I utgangspunktet har barn forskjellig terskel for å gråte. Noen barn gråter ofte og lenge mens andre lettere roer seg ned når foreldrene kommer til. Det er viktig å forstå at et ”vanskelig” barn ikke nødvendigvis er et resultat av at foreldrene gjør noe feil.

Lærer underveisEtter hvert vil det være lettere for foreldrene å forstå akkurat hva som er årsaken til at barnet gråter. Gjennom å prøve forskjellige løsninger vil man fort få en bedre forståelse av hvor problemet ligger når barnet protesterer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer