Når blir du millionær?

Finn ut med DinSides nye kalkulator.

Foto: Justin Horrocks
Foto: Justin Horrocks Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du trenger ikke vinne i Lotto for å bli millionær. Er du flink til å spare, har du dessuten større sjanse for å få seks nuller før komma på kontoen enn om du spiller Lotto hver lørdag.

Med DinSides nye kalkulator, kan du se hvor mye og hvor lenge du må spare for å bli millionær.

Til kalkulatoren >>>

Hvor mange år, sa du?

Har du litt tålmodighet, er ikke drømmen om å bli millionær uvirkelig. Sparer du for eksempel 2.000 kroner i måneden, tar det litt over 24 år å bli millionær. Dette forutsetter en stabil rente på 4 prosent i året, men selvfølgelig vil rentenivået svinge i løpet av en så lang periode. Akkurat nå får du langt over 7 prosents innskuddsrente i en rekke banker i Norge.

Har du litt dårligere tid, trenger det ikke ta like lang tid å bli rik. Vil du bruke 15 år på å bli millionær, må du sette inn drøyt 4.000 kroner på kontoen hver måned, her forutsetter vi igjen de samme rentebetingelsene som vi har beskrevet over.

Men hva er en million så langt frem i tid?

Beregner du en spareperiode på 20 år, må du også belage deg på at det å være millionær ikke er like stas når spareperioden er over. 1 million kroner i dag, tilsvarer bare litt over 600.000 kroner i 1987-penger, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer