Når du fyller 27 begynner det

Fra da av går det nedover med hjernen.

Etter at du har fylt 27 begynner hjernen sakte men sikkert å slutte å lytte.  Foto: colourbox.com
Etter at du har fylt 27 begynner hjernen sakte men sikkert å slutte å lytte. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du tenker langsommere, du får problemer med å huske ord og du sliter med å huske detaljene fra historier du vil gjenfortelle.

I det hele tatt, etter at du har rundet 27 begynner hjernen sakte men sikkert å skrumpe, ifølge amerikanske forskningsresultater. Det melder BBC.

Skarpest som 22-åring

Professor Timothy Salthouse ved Universitetet i Virginia tok for seg 2.000 mennesker mellom 18 og 60 år. Evner som å legge puslespill, kunne gjenkalle ord og detaljer fra historier, kunne resonere, samt å kunne se mønstre i bokstaver og symboler, ble grundig testet.

Forskningsresultatene ble trykket i tidsskriftet Neurobiology of Aging, og konklusjonen var at vi begynner å tenke langsommere, i tillegg til at evnen til å visualisere avtar når vi nærmer oss slutten av 20-årene.

Resultatene viste også at hjernen fungerer best i begynnelsen av 20-årene. I ni av 12 tilfeller var gjennomsnittsalderen for dem som oppnådde de beste resultatene, 22 år.

Husker til du er 37

Testpersonene som hadde rundet 27 år, viste en markant nedgang når det gjaldt evnen til å tenke kjapt og legge puslespill.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.