Når enden er god...

Når enden er god, er allting godt. Og ifølge ekspertene vil nok også den norske kronen styrke seg igjen.

Publisert
Sist oppdatert

Billigere ferie

Ekspertene er enige: Den svake norske kronen vil igjen bli sterk som en bjørn. I alle fall en liten en. Og ferieturen vil dermed også bli billigere enn den er i dag.

- Vi tror på kronestyrkelse de nærmeste månedene. I hovedsak fordi vi venter at Norges Bank vil gå raskere frem med renteøkninger enn USA og Euroland. I tillegg tror vi også at den økonomiske veksten i Norge vil fortsette å være sterk, mens den internasjonale veksten vil ligge noe lavere, sier Erik Bruce i Nordea.Som konkrete eksempler viser han til at Nordea tror at en euro vil koste 8,05 kroner om tre måneder, og 7,80 kroner om seks måneder (i dag koster den 8,29 kroner). Ytterligere venter banken at en dansk krone vil koste cirka 108 norske kroner om tre måneder, og 105 kroner om seks måneder (kursen er i dag 111-112 kroner).

Tro på kronen

Jullum i Fokus Bank er enig:

- Fundamentalt virker kronen nå svak mot de fleste valutaene. Vi tror derfor at den norske kronen skal styrke seg betydelig mot de fleste valutakursene. Faktisk er den norske kronen den valutakursen vi har sterkest tro på av alle hovedvalutaene, sier Frank Jullum, og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer