Når er det billigst å handle?

Black friday, advent, romjul eller nyttårssalg? Svaret: Ingen av dem.

TILBUD HELE ÅRET: Også Elkjøp innrømmer at det i våre dager er tilbud stort sett hele tida, selv om butikken mener de er ekstra gode på blant annet black friday.  Foto: ELKJØP
TILBUD HELE ÅRET: Også Elkjøp innrømmer at det i våre dager er tilbud stort sett hele tida, selv om butikken mener de er ekstra gode på blant annet black friday. Foto: ELKJØP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg jul, høytiden for handling: Fra 1. desember til julaften i fjor dro nordmenn kortet for over 50 milliarder kroner.

Før den tid har vi black friday 27. november, hvor handelsstanden gjør sitt beste for å lage amerikanske tilstander med store typer om tilsynelatende store tilbud. Og etter både black friday, jul, og romjul, alle fyllt med tilbudsreklamer, får vi det tradisjonelle nyttårssalget.

- I fjor så vi for første gang i vår 53 år lange historie at black friday ble vår nest største handledag, bare slått av 3. juledag, forteller kommunikasjonsdirektør Åshild Indresøvde i Elkjøp til Dinside.

Men om man ser på harde fakta, når lønner det seg egentlig å handle? Dinside har bedt Prisjakt.no samle prishistorikken til deres mest populære produkter fra og med november i fjor, til og med januar i år, for å få svaret.

Men svaret er dessverre ikke så åpenbart som du kanskje håper. Selve spørsmålet er nemlig grunnleggende feil.

LES OGSÅ: Slik forsøkte butikkene å lokke deg på fjorårets black friday

Når er det billigst?

Først kan man se på snittprisen på de 82 produktene vi har fått prishistorikken til, som for det meste er i dingsesjangeren:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer